Carnavalul este o sărbătoare ciudată la sfârșitul iernii, chiar înainte de Postul Mare, când lumea se îmbrăcă în haine extravagante și se destrăbălează. Cele mai renumite carnavaluri au loc în Brazilia, Veneția și Spania, cu costume neobișnuite, spectacole colorate, dansuri exotice și multă distracție!

Dar știi care sunt carnavalele cele mai cunoscute în Spania?

Carnavalele din Spania 2020 / Sursa foto: El Pais
Carnavalele din Spania 2020 / Sursa foto: El Pais

Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife

Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife (Insulele Canare, Spania) este unul dintre cele mai mari carnavaluri din lume. Mii de oameni ies pe străzi în fiecare an timp de peste o săptămână, în formații de dans locale care dansează pe ritmuri din Caraibe sau muzică electronică și joacă jocuri de noroc toată noaptea. Acesta este considerat al doilea cel mai mare carnaval din lume, după Rio de Janeiro, atrage peste 1 milion de vizitatori și se desfășoară în fiecare an în februarie-martie.

Principalele evenimente sunt gala de alegere pentru regina carnavalului și paradele de baloane, care sunt transportate pe străzile principale și pe bulevardele orașului.

Carnavalul din Tenerife a ajuns în Insulele Canare la sfârșitul secolului al XV-lea, odată cu conchistadorii. S-a întâmplat pentru a marca ultima petrecere înainte de Postul Mare al Paștelui. La acea vreme, Biserica Catolică a încercat să îl interzică. Populația s-a ascuns în spatele a tot felul de măști și costume și nu a lăsat pe nimeni să strice petrecerea. Tradiția continuă, dar ia proporții cu fiecare an. În prezent a devenit pretextul locuitorilor de pe insulă de a veni în Santa Cruz, alături de străini și localnici. Paradele se întâmplă seara, dar ziua sunt tot felul de competiții. Portul este plin de copii și adulți sosiți cu gândul de a câștiga premii și a se distra. Festivitatea de deschidere este grandioasă, balurile mascate și defilările continuă timp de 14 zile.

Aici puteți găsi programul acestor carnavale pe 2020 https://www.eldia.es/carnavales/2019/05/01/programa-provisional-carnaval-santa-cruz/971845.html

Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife / Sursa foto: RTVE
Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife / Sursa foto: RTVE

Carnavalul din Cadiz

Provincia Cádiz de pe Costa de la Luz din Andaluzia este renumită pentru plajele însorite și condițiile excelente pentru surf, unde Oceanul Atlantic întâlnește Marea Mediterană. Capitala provinciei, orașul Cádiz, are legături istorice cu Italia, în special cu Genova, având o mare populație italiană, astfel încât celebrul său carnaval îl imită pe cel italian.

Întreaga localitate, copii și adulți, se îmbracă frumos, de sărbătoare, așa că dacă vizitezi Cadiz în perioada carnavalului, încearcă să nu fi singurul care nu este îmbrăcat la costum. În 2019, carnavalul din Cádiz 2020 și se desfășoară între 20 februarie și 3  martie, festivalul fiind deschis de concertul grupurilor “TURMALINA” și “THE ELECTRIC ALLEY”. Așteptați-vă la muzică, comedie, spectacole de stradă și parade cu caruri alegorice.

Programul carnavalului din Cadiz 2020 – https://www.guiadecadiz.com/es/agenda/febrero/2020/carnaval-cadiz-2020

Carnavalul din Cadiz 2020 / Sursa foto: codigocarnaval.com
Carnavalul din Cadiz 2020 / Sursa foto: codigocarnaval.com

Carnavalul din Galicia

Oamenii din Galicia au propria lor cultură, limbă și tradiții, care fac carnavalul lor diferit de restul. În Galicia, carnavalul este cunoscut cu numele de Entroido și cele mai cunoscute sunt cele din în orașe precum Verín (în provincia  Ourense), Vigo ( Pontevedra) și A Coruña. Anul acesta se desfășoară între 13 și 25 februarie.

Îmbinând tradițiile creștine cu obiceiurile păgâne, El Entroido se caracterizează prin grupuri de oameni care se deplasează în costume, de obicei cu pălării care prezintă motive animale și clopote legate la brâu, care fac zgomot de fiecare dată când se mișcă. Ei lovesc oamenii pe străzi cu bastoane și / sau legume, dacă nu se dau la o parte. Este cu adevărat o priveliște interesantă înainte de a vă deplasa la procesiunile stradale și spectacolele muzicale.

Programul activităților de carnaval în Galicia pe 2020 – https://www.antena3.com/noticias/sociedad/carnaval-galicia-2020-programas-fechas-principales-carnavales-gallegos_202002105e4108760cf2bcaff8e260cd.html

Carnavalul din Galicia. Verin/Ourense - Sursa foto: turismo.gal
Carnavalul din Galicia. Verin/Ourense – Sursa foto: turismo.gal

Carnavalul din Sitges

Nu în ultimul rând, acest oraș din Cataluña este o opțiune excelentă dacă doriți să descoperiți un carnaval alternativ și plin de viață în 2020. Acest mic oraș pitoresc, la sud de Barcelona, are mai puţin de 30.000 de locuitori, dar depășește 250.000 vizitatori în fiecare an pe perioada carnavalului. Se celebrează de pe 20 – 26 februarie 2020, iar Carnavalul pe străzi duminică 23 februarie și marti 25 februarie – când este de fapt Martes de Carnavales în toată Spania.

Popularitatea imensă a carnavalului din Sitges se datorează, în principal, reputației sale ca fiind unul dintre cele mai gay-friendly orașe din Spania, mulțimea de baruri gay și discoteci fiind o atracție turistică uriașă. Această atmosferă LGBTQ + este la cel mai înalt nivel în timpul paradei fanteziste din jurul orașului, duminică, 23 februarie, și de Mardi Gras, marți, 25 februarie 2020, având loc o paradă a copiilor mai devreme și una pentru adulți, seara, în amândouă zilele.

Programul exact al Carnavalului din Sitges în 2020 –https://sitgesactiu.com/carnaval-sitges-2020/

 

Carnavalul din Sitges. Sursa foto: sitgesinfoguia
Carnavalul din Sitges. Sursa foto: sitgesinfoguia

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat
¿Hola, en que puedo ayudarte?