Din diverse motive, în ultimii ani tot mai mulţi români solicita obţinerea naţionalităţii spaniole prin rezidență.
CETĂŢENIA PRIN REZIDENŢĂ se obţine demonstrând şedere legală şi neîntreruptă în Spania timp de 10 ani. De asemenea, solicitantul trebuie să fie o persoană cu o conduită morală excepțională și să fie bine integrată în societate.

Solicitantul cetățeniei spaniole va susține un examen de limbă spaniolă și unul de istorie a Spaniei. Aceste teste sunt obligatorii, fără de care nu se pot depune actele pentru solicitarea naţionalităţii spaniole prin rezidenţă. Înscrierea la aceste teste se poate face prin internet, alegând localitatea corespunzătoare.

Taxa de înscriere la testul de cunoaşterea limbii Spaniole este de 102€

Taxa de înscriere la testul de istoria Spaniei este de 85 de euro.

Puteți descărca modelul de cerere AICI

În cazul în care sunteți cetățean român rezident în Spania și doriți să obțineți cetățenia spaniolă, una dintre modalități este CETĂȚENIA PRIN REZIDENȚĂ.

Ce documente trebuie sa traduci cu ajutorului unui „traductor jurado de rumano”?

Certificat de naștere cu apostila de la Haga, însoțit de traducerea oficială în limba spaniolă (jurada)
Cazier de antecedente penale din România cu apostila de la Haga, însoțit de traducerea oficială în limba spaniolă (jurada)
Certificat/e de naștere ale copiilor minori cu apostila de la Haga, însoțite de traducerea oficială în limba spaniolă (dacă este cazul)
Certificat de căsătorie cu apostila de la Haga, însoțite de traducerea oficială în limba spaniolă (dacă este cazul)
Alte documente care atestă integrarea solicitantului: diplome, permis de conducere spaniol, diplome, cursuri absolvite, etc (dacă este cazul).

Pentru a afla prețul traducerilor tale trebuie doar să completezi formularul de contact AICI sau să trimiti un email la info@etraduccionjurada.com 

———————————————————————————————————————————————————————————————-

Precio traducciones juradas
*Envío peninsular por mensajería incluido /**Precios sin IVA/***Estas tarifas son orientativas y pueden aumentar o disminuir en función del volumen del texto a traducir, de los plazos de entrega, del formato y de la complejidad de la documentación a traducir

Precios certificados, diplomas, etc. (hasta 300 palabras): desde 30€ hasta  65 €

Copias adicionales

Cada traducción jurada se entrega impresa sellada y firmada por el traductor jurado según los requerimientos legales. Si necesitas copias adicionales puede solicitar tantas como necesite. El precio de cada copia sellada y firmada es el 20% de la traducción original siempre que se soliciten junto con la traducción jurada original.

Las copias de traducciones juradas previas (no solicitadas junto con la traducción original) tienen un precio mínimo por servicio de 30€ +IVA.

Envío y entrega

Todas las traducciones juradas de rumano se envían de forma gratuita en la península a través de Correos mediante carta certificada. Si necesita un servicio de envío urgente o extra peninsular, se aplicará el cargo correspondiente.
Realizamos envíos internacionales a cualquier destino a través de Correos.
Para su comodidad, recibirá además siempre el documento en PDF una vez terminada la traducción. Podrá comprobar así el trabajo realizado incluso antes de recibir el paquete.

Consideraciones especiales

Por favor, tenga en cuenta estas consideraciones a la hora de solicitar un presupuesto:

Para traducciones urgentes se aplicará un incremento del 20%.
Las traducciones solicitadas durante los fines de semana (a partir de las 17:00h del viernes) o en días festivos, tendrán un incremento del 20%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat
¿Hola, en que puedo ayudarte?